Kvalita švihadla bol jeden z hlavných dôvodov, prečo to celé začalo

Kvalita švihadla ako dovod, preco to cele zacalo

Ako profesionálni športovci sme vždy potrebovali hlavne kvalitné a funkčné produkty a pomôcky, o ktoré sme sa mohli oprieť v tréningu a vďaka ktorým sme mohli posúvať svoj švihácky skill. Stálo nás veľa času, peňazí a úsilia také produkty nájsť. Až sme sa nakoniec rozhodli, že si ich vyrobíme sami. Áno, hovoríme predovšetkým o švihadlu Katana Rope, ktoré je pre nás stelesnením kvality, ktorú oceníš ako hobík aj profesionálny športovec. 

Švihanie bolo naším denným chlebom. Ale s akým švihadlom?

Vybavujeme si to ako dnes. Obišli sme a vyskúšali snáď úplne všetky švihadlá, vtedy dostupné v Česku. Tak sme skúsili ísť trochu ďalej za hranice a viac hľadať. Hovorili sme si, že nie je možné, aby neexistovalo nejaké super-švihadlo, ktoré by bolo kvalitné a zároveň dostupné. To nám vtedy otvorilo oči a uvedomili sme si, že sme boli hlúpi. Namiesto niekoľkých stoviek eur utratených za šmejdy a desiatok až stoviek hodín strávených v obchodoch sme mali siahnuť rovno po niečom drahšom, čo odporúčajú profesionáli, ktorí sa špecializujú na skákanie cez švihadlo.

Tam začala naša cesta. Rozhodli sme sa tak ponúkať kvalitné produkty, ktoré jednak sami najskôr dôkladne otestujeme a jednak nám ich posvätia odborníci, športovci aj hobíci okolo nás. Získali sme partnerov, ktorí si zase získali našu dôveru:

Produkty v našom e-shope sú toho dôkazom. Aj tak sme v niektorých produktoch (čítaj švihadlách) postupne nachádzali nedostatky. Zároveň sme v nich videli potenciál, pretože sme boli presvedčení o tom, že sa takéto švihadlo dá doviesť takmer k dokonalosti. 

Cesta k vlastnému švihadlu – Katana Rope

Dovážať sem profesionálne švihadlá zo zahraničia by tiež mohla byť cesta, ktorá bude odrážať naše nároky na kvalitu. Ale bolo by to také nákladné, že by cena pre koncového zákazníka bola najskôr za hranicou únosnosti. Rozhodli sme sa preto minúť ešte viac 😅 a pustiť sa do výroby vlastného švihadla. Bola to cesta dlhá, tŕnistá, nákladná a stále ešte nie je na konci. Skrátka ako cesta samuraja.

Našim cieľom sa stalo zhmotniť predstavu o ideálnom švihadle s perfektnými rukoväťami s ergonomickým držaním a extrémnou odolnosťou. Vidina vlastného švihadla, ktoré sa vyrába v Česku, nám umožnila mať neobmedzené tvorivé možnosti a úplnú kontrolu nad kvalitou produktov a nad dodávkami k zákazníkom. Keď sa ti rozbije bežné švihadlo, musíš jednoducho kúpiť celé. U nás ale vďaka náhradným dielom nemusíš pri akomkoľvek probléme hneď investovať do celého nového švihadla. Stačí zaobstarať napríklad len náhradné lanko alebo rukoväť. Ale tá sa aj tak nerozbije. Pokiaľ by sa ti to predsa len podarilo, pošleme ti novú.

 

Vývoj švihadla Katana Rope je vlastne odrazom toho, prečo to celé robíme. Umožňuje nám to rovnako ako v športe a pri pohybe neustále sa prekonávať a posúvať. Zároveň vďaka Katane, ale aj ďalším našim švihadlám dokážeme ponúknuť začínajúcim i pokročilým Švihákom bezkonkurenčný pocit zo švihania. V neposlednom rade sa nám tak darí šíriť pozitívny vzťah k zdravému pohybu a motivácii ľuďom po celom Česku od malých detí až po seniorov. Pretože švihať predsa môžeš v každom veku. Neveríš? Mrkni na hlavné benefity, ktoré predstavuje skákanie cez švihadlo.

Tomáš Vaněčekzakladateľ Švihej

Švihať stále dookola len so švihadlami, ktoré tu boli dostupné? By mi švihlo. Vlastným švihadlom sa nám splnil veľký sen. Ale predovšetkým je tu vďaka tomu produkt, ktorý uspokojí profesionálnych športovcov a neodradí počiatočných nadšencov.